طالبان: بالگرد‌های منتقل شده به آمریکا به افغانستان بازگردند عراقچی: طرح کوچاندن اجباری مردم غزه در راستای نقشه استعماری محو فلسطین است اتهام‌پراکنی زلنسکی علیه ایران عراقچی: ماموریت بی‌اثرسازی تحریم‌ها یک وظیفه عمومی است درگیری بین لبنان و سوریه؛ دستور جوزف عون به ارتش برای پاسخ به حملات از سوریه فرمان تشکیل دولت جدید لبنان امضا شد / المیادین: جنبش امل و حزب‌الله در دولت جدید ۵ وزیر خواهند داشت حمله عناصر مسلح از سوریه به خاک لبنان دستگیری سرکرده یکی از بزرگ‌ترین باند‌های تبهکاری؛ او فرشته مرگ بود + عکس  حماس نام ۳ اسیر اسرائیلی را که فردا آزاد می‌شوند، اعلام کرد سقوط هواپیما در برزیل؛ تایید مرگ ۲ تن تاکنون ناپدید شدن یک هواپیمای مسافربری در «آلاسکا»؛ جست‌و‌جو‌ها ادامه دارد سفیر ایران: در حال حاضر سه فرانسوی در ایران در زندان به سر می‌برند/ در حال تبادل نظر با مقامات فرانسوی هستیم محکومیت شدید اقدام آمریکا در اعلام تحریم‌های جدید علیه ایران ترامپ دادگاه لاهه را تحریم کرد رسانه عبری: نتانیاهو برای آغاز مرحله دوم مذاکرات با حماس اعلام آمادگی کرده است

آغاز مذاکرات جدید طالبان با ایران و چین

دولت طالبان در افغانستان مذاکراتی را با ایران و چین درباره تامین برق شروع کرده که تلاش جدیدی برای فائق آمدن بر زمستانی سرد بدون برق احتمالی است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 07
کد خبر: ۱۱۲۶۳۸

به گزارش راهبرد معاصر، شرکت برق افغانستان بعد از سقوط دولت قبلی به دست طالبان در تقلا بوده است تا بدهی به کشور‌های دیگر بابت واردات برق را پرداخت نماید.

شرکت دولتی برق "برشنا" در ماه‌های گذشته با تهدید قطع برق از سوی تاجیکستان – یکی از تامین کنندگان اصلی برق افغانستان – رو به رو بوده است. خطر قطع برق به علت بدهی‌های معوق را اولین بار وال استریت ژورنال گزارش کرد.

بنا به گزارش این روزنامه، طالبان یکی از اعضای خود را در ماه اکتبر جانشین مدیر اجرایی برشنا کرده است.

کشور تاجیکستان از مخالفان جدی حکومت افغانستان است و این مساله احتمالا اوضاع را پیچیده می‌سازد.

شرکت برشنا اعلام کرده که در تلاش است ۲۶ میلیون افغانی معادل ۲۷۰ هزار دلار از محل قبوض پرداخت نشده شرکت‌ها و افراد دریافت نماید و مهلتی یک ماهه در این زمینه مشخص کرده است.

سخنگوی برشنا روز اول دسامبر همچنین اعلام کرد که این شرکت در عین حال با شرکت‌های دولتی چین برای تولید برق در ارتباط بوده است.

افغانستان و ایران در اواسط ماه نوامبر برای تامین ۱۰۰ مگاوات برق به توافق رسیدند، اما برشنا هنوز به ۳۵۰ مگاوات برق برای تامین مصرف کشور نیاز دارد.

رئیس سابق برشنا در ماه اکتبر به وال استریت ژورنال گفته بود که افغانستان بخش زیادی از برق مصرفی را وارد می‌کند و این درحالی است که با نزدیک شدن زمستان، خاموشی‌های گسترده می‌تواند این کشور را به "عصر تاریکی" بازگرداند.

این درحالی است که از زمان به قدرت رسیدن طالبان تاکنون هیچ کشوری بطور رسمی دولت طالبان را به رسمیت نشناخته است.

با این حال مقامات طالبان در ماه اکتبر ادعا کردند که چین در حال آماده سازی برای سرمایه‌گذاری میلیارد‌ها دلار در بخش انرژی افغانستان است به شرط اینکه امنیت کارگران چینی تامین شود.

مدیران بخش معدن چین در هفته‌های اخیر از افغانستان دیدن کردند تا فرصت‌های بهره برداری از ذخایر غنی لیتیوم و مس این کشور را بررسی کنند./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار